Ik wens: een nieuw gezellig social platform

3 Aug 18 - 16:58 by Jeffrey Berg in test

Hyves was ooit één van de allereerste social media websites in de wereld. En dat heeft Nederland geweten ook; binnen de kortste keren zat bijna iedereen aan het keyboard gekluisterd om omgeveer elke dagelijkse bezigheid te melden aan bekenden en volslagen onbekenden.
Dat was bijzonder en binnen notime gingen de meesten totaal op in een wereld van foto's delen, postupdates, dansende bananen, Hyves-groepen, porren, krabbelen en gifjes.

Het was des te meer een volslagen klap voor alle Hyvers; toen de TMG onverwacht besloot na 3 jaar met dit 'niet-meer-in-de-Nederlandse-samenleving-weg-te-denken-social-platform' te stoppen.

Nu nog steeds, na vele jaren, wordt er onderling gepraat over die goeie ouwe tijd op Hyves. Ondanks vele wereldwijde alternatieve mogelijkheden om iedereen te laten weten hoeveel pannenkoeken je gisteravond hebt verorberd; was dit 'ouderwetse' Nederlandse platform toch nog wel één van de meest geliefde.

Toen afgelopen april en mei (2018) het 'privacy'-drama van Facebook daar was, kwam er uit vele hoeken de wens om toch eigenlijk weer gewoon op een Nederlands platform te kunnen socializen.
Dat gaf voor enthousiastelingen stof tot nadenken en wij waren uiteraard geen uitzondering.

Hoe zou het zijn als we een nieuw platform zouden oprichten, waarbij iedereen weer ongestoord, veilig, maar vooral gezellig met elkaar zou kunnen omgaan?